Utánpótlás: Olimpiai rögbi sikerek Kecskeméten

bejegyzése
2013. november 18.
November 16-án szombaton Kecskeméten rendezték az Olimpiai 7′ rögbi utánpótlás bajnokság utolsó őszi fordulóját, ahol az FRC kadett csapata 2., junior csapata pedig toronymagasan az 1. helyen végzett a tornán. 
A kadett csapat a  Kecskeméti ARC csapatát verte 31 – 5 re, majd a Tatabánya együttesét 36 – 7- re, végül a döntőben maradt alul az Esztergomi Vitézek RC csapata ellen 35 – 5-re. A forduló után így a tabella 2. helyéről várják a tavaszi folytatást.
hetesjun
A junior csapat két kiváló játékost – Kósa Bálint, Krepsz Áron – is nélkülözött sérülés miatt. A csapatra nehezedő nagy nyomás ellenére a fehérváriak kiválóan játszottak az első mérkőzésen a jó fizikumú szegedi FW Gorillák RC ellen, végig irányították a mérkőzést, melyen 31-5-re győztek. Pontszerzők: Bobrovniczki Péter 5, Révfalusi Bálint 5, Kerék Ádám 11, Sellei Zsolt 5, Antal Benjámin 5.
A döntőben a Velencei Vikingek együttesével mérkőztek. A első félidő Sellei Zsolt 5 pontos céljával indult, amit Révfalusi Bálint be is rúgott 2 pontért. Az ellenfél igen jól küzdött, azonban egy büntető rúgást követően Kerék Ádám gyors indulását követően a velenceiek fel sem fogták még, mi történt, Révfalusi Bálint máris 5 pontot vitt, a jutalomrúgást Kerék Ádám értékesítette. A második félidő 4. percében Kovács Máté szélső 50 méteres elfutása után Révfalusinak passzolt, akit ugyan megfogtak, de még sikeresen továbbadta a labdát a jókor érkező Kerék Ádámnak, aki újabb célt, majd jutalomrúgásból 2 pontot szerzett. A kiváló paraméterekkel rendelkező “szomszédok”, a Velencei Vikingek a mérkőzés utolsó percében szépítettek. A végeredmény 26 – 7 a Fehérvár RC javára.
A tornagyőzelemmel megszilárdították a helyüket a tabella élén, illetve az U19-es 7’s rögbi válogatottba is eséllyel pályáznak majd!