Szekerce-Fehérvári Vadkanok Rögbi mérkőzés

bejegyzése
2017. szeptember 22.

A hétvégén a bajnokság első mérkőzésén a tavalyi alapszakaszgyőztes, a Szekerce (a Kecskemét második csapatának szentesiekkel és ceglédiekkel kiegészült projektegyüttese) fogadta vendégül a Vadkanokat hibátlan körülmények között. Az összecsapásra vasárnap 13 órakor került sor a szentesi Pusztai László sporttelepen. A mérkőzés nehezen indult a vendégcsapatnak: egy rossz kezdőrúgásból az ellenfélhez került a labda, és az 10 percig náluk is maradt. A derekas védekezés végül felőrölte a hazai csapatot, és Törőcsik Sándor, a szentesi veterán célra váltott egy bedobás utáni akciót. A jutalom rúgás kimaradt (5-0). Nem sokkal később orrsérülés miatt le kellett cserélni Erős Regőt, aki aznap játszotta első felnőtt mérkőzését, így a harmadik sor Kiss Bálinttal egészült ki, aki szintén debütáló játékos volt. Hamar érkezett azonban válasz hazaiak céljára, Őrsi Dávid szerzett célt egy gyorsan megjátszott büntetőből. A jutalom rúgás ezúttal is kimaradt (5-5). A következő célt ismét a hazai csapat szerezte, méghozzá egy a célvonalon túlra tolt tolongásból. Pogrányi István jutalomrúgás ezúttal sikeres volt (12-5). Félidő előtt még sikerült Kerék Ádámnak és Őrsi Dávidnak döntetlenre szépíteni egy a védelmi vonal fölött átrúgott labdából szerzett céllal, és az érte járó jutalomrúgással (12-12).

A 2. félidőben Láng Gábort a Budapesti Kosoktól Székesfehérvárra igazoló Varju László váltotta. Ekkor kezdett el szakadni az eső, ami az egész második félidőt végig kísérte. Először egy 50 méteres büntetőből szereztek a fehérváriak újabb 3 pontot, majd a Szekerce egy célt és az ahhoz tartozó jutalomrúgást (19-15). A szinte végtelennek tűnő adok-kapok után a Vadkanok csapatkapitánya, Őrsi Dávid újabb 3 ponttal jutalmazta meg csapatát egy büntetőelőnyből szerzett 35 méteres droprúgással (19-18). Pár perccel később az utolsó pontjaikat a hazaiak egy 30 méteres büntetőből szerezték (22-18). Az utolsó húsz percben a Vadkanok szervezett védekezésükkel folyamatosan hibára kényszerítették a hazaiakat, de úgy tűnt, hogy nem fog sikerülni a fordítás, amikor a mérkőzés vége előtt pár perccel a Szekerce egy rosszul helyezett felszabadító rúgása egyenesen Kerék Ádám kezébe hullott, amit ő önmagához hűen egy 60 méteres céllal büntetett meg. Őrsi a jutalomrúgást is értékesítette, amivel a végeredményt is sikerült beállítani (22-25), ugyanis a mérkőzés utolsó percében a hazaiak még egyszer esélyhez jutottak, de pontot már nem tudtak szerezni.

A Fehérvár Rugby Club férfi csapata így győzelemmel kezdhette az őszi szezonját. A következő mérkőzés szeptember 24-én 14 órától kerül megrendezésre Székesfehérváron a Budapest Exiles II. csapat ellen.

Szekerce – Fehérvári Vadkanok 22-25

Fehérvári Vadkanok: Gulyik, Bárdfalvi, Kendi, Bereczki, Láng, Szkok, Nánási, Erős, Szabó, Őrsi (csapatkapitány), Czimmermann, Csörgei, Antal, Szlávik, Kerék; cserék: Kiss, Varju

Pontszerzők: Őrsi 15 (1 cél, 2 jutalomrúgás, 1 büntetőrúgás, 1 mezőnydrop), Kerék 10

Képen a Fehérvár tolongás utáni passz.

fotó: Molnár Renáta.