Szeptember 15. Esztergomba rendezték a női rögbi bajnokság első fordulóját!

bejegyzése
2013. szeptember 16.

Fehérvár Rugby Club – Exiles Budapest. 7 – 19. /7 – 7.
Az első célt a fehérári lányok kapták 7 – 0, de Veiland Fruzsina a jókor érkező Pap Helgának passzolt 5 pont, Helga még a jutalom rúgást is értékesítette 7 – 7. ez volt a félidő végeredménye is. A második félidőben félidő elején célpasszt kapott az Exiles 10 számú játékosa, sajnos egy fehérvári játékostól 7 pont 17 – 7 az Exilesnek. Az FRC lányainak hibái halmozódtak, nem is mozdultak a célterület előtt az ellenfél játékosára, kinek szinte a fehérvári védelem “Kaput nyitott” újabb 5 pont. Végeredmény 19 – 7 győzött az Exiles csapata.
II.. mérkőzés: Fehérvár Rugby Club – Agárdi Angels 32 – 5. / 15 – 0.
Erre a mérkőzésre már “felébredt” az FRC csapata, szinte az előző vesztes mérkőzés valamennyi hibáját kijavította, sok látványos passz jól előkészített támadások jellemezték a játékot. A hatodik percben Pap Eszter elfutását követően 5 és Pap Helga jutalom rúgását követően 7 – 0 vezet az FRC. Ezt követően Kis Fanni félpályás elfutása 5 pont 12 – 0. vezet az FRC. A fiatal igen tehetséges, jó paraméterekkel megáldott agárdi lányok egy ügyes húzással 12 – 5. re szépítettek. Pap Eszter újból elfutott a szélen + 5 pont 17 – 5. a félidő végeredménye.
A második félidőben erősödött a fehérvári főlény először Pap Eszter 5 majd Pap Helga 2 pont, majd egy Huszti Katalin elfutás 5 pont és Pap Helga 2 pontos rúgása 27 – 5 re módosította az eredményt. A célok sorát Huszti Katalin 5 pont zárta. Végeredmény 32 – 5 a Fehérvár Rugby Club javára.
III. mérkőzés Fehérvár Rugby Club – Battai Buldogok 28 – 12. / 10 – 5.
A Magyar bajnokság 1 FRC és 2. helyezett Batta csapata mérkőzése meglepetéssel nyitott a Batta lányai 5 – 0 vezettek a második percben. Kiss Fanni egy percen belül válaszolt egy passz csellel elküldte jobbra Battai centersort míg ő balra befutott a labdával a célterületre 5 pont a jutalom rúgást Pap Helga érvényesítette 7 – 5 az FRC javára. A Fehérvár legharcosabb játékosa Huszti Katalin 50 méteres elfutása 5 pont, majd Pap Helga 2 pontos rúgása véglegesen meggyőzte a Battai Lányokat, hogy itt ma nincs esélyük a győzelemre. Az első félidő végen 14 – 5 vezet az FRC.
II. félidő: Pontosan mint az első félidő, a Batta célt szerez 5 pont 14 – 10. Most a Sorrend változik először Huszti Katalin, majd Kis Fanni 5 – 5 pont, Pap Helga mindkét jutalom rúgásra biztosan érvényesíti + 4 pont. Végeredmény 28 – 12. Győz a Fehérvár, ezzel a Bajnokság felsőházának 2. helyezett csapata.