Székesfehérváron volt a Pannon kupa I. fordulója

bejegyzése
2013. szeptember 29.

Szombaton mérkőzött Székesfehérváron a Köfém rögbi pályán a Fehérvár Rugby Club férfi csapata a Pannon Kupa Nyugat I.fordulójában

Eredmények: Fehérvár Rugby Club – Gyöngyösi Farkasok: 31 – 7./17-7.

A mérkőzés az első tíz percében a csapatok keresték az ellenfél “gyengéjét”, Révfalusi Bálint egy szép centerjátékot követően meg is találta 5 – 0. jutalomrúgást Őrsi Dávid értékesítette + 2 pont. A Gyöngyös egy fehérvári szerelési hiba miatt kiegyenlített 7 – 7.

A fehérvári centerek megtalálták a gyöngyösiek gyengéit a széleken, először Kósa Bálint szélső, majd Kerék Ádám gyors büntető rúgás elvégzését követően újabb 5 ponttal növelte az FRC előnyét. Félidőben 17 – 7. eredménnyel fordultak a csapatok.

A második félidőben már kiismerve a farkasok gyengéit Antal Benjámin szélen történő elfutását követően 5 pont, majd Őrsi jutalomrúgása +2 pont 24 -7. A 13 poszton mindvégig kiválóan játszó Horváth Bence most a változatosság kedvéért középen törte át az ellenfél védelmi vonalát 5 pont Őrsi most  sem hibázta el a jutalom rúgást 2 pont.

Végeredmény 31 – 7 a fehérvár Rugby Club javára.

 

Második mérkőzés Fehérvár Rugby Club – Exiles Budapest. 19 – 5./14 – 0.

Az Exiles egy igen erős csapat, de most nem mutatta a legjobb formáját. Először Antal Benjámin futott el a bal szélen 5 pont Őrsi Dávid + 2 pont, 7 – 0. Majd a jól megtermett Krepsz Áron borított fel néhány Exiles védőt és futott az ellenfél célterületére 5 pont Őrsi rúgását követően 14 – 0. vezetett a Fehérvár az első félidő végén.

A második félidőben kissé “leeresztett” az FRC, ezt kihasználva az Exies 14 – 7 szépített.

A II. félidő végén Bobrovniczki Péter 5 ponttal növelte az FRC pontjainak számát.

Végeredmény 19 – 5. győzött a Fehérvár Rugby Club csapata.