SIKERES ELSŐ LÉPÉS AZ EB-RE VEZETŐ ÚTON

bejegyzése
2014. április 8.
NŐI OLIMPIAI RÖGBI VÁLOGATOTT: SIKERES ELSŐ LÉPÉS AZ EB-RE VEZETŐ ÚTON
Április 5-én Horvátországban, Splitben rendezték a már tradícióvá vált nemzetközi női olimpiai rögbi tornát 6 csapat részvételével.
Az „A” csoportban a NADA SPLIT (egybe…n a horvát válogatott), a HAVIROV (egy cseh klubcsapat) és BOSZNIA-HERCEGOVINA nemzeti válogatottja szerepelt; a „B” csoportban MAGYARORSZÁG, RICANY (egy cseh klubcsapat), valamint az OLIMPIJA (egy szlovén klubcsapat és egyben nemzeti válogatott) szerepelt.
Az első mérkőzést a magyar válogatott a Ricany klubcsapat ellen vívta. A mérkőzés 3. percében Deák Anita passzát követően Vitéz Georgina célt vitt (5 pont), a jutalomrúgást Pap Helga (2 pont) értékesítette.
Egy szép passzt követően Bata Zsófia megszerezte a második célt (5 pont), a jutalomrúgással Pap Helga plusz két pontot szerzett.
Ezt követően a kitűnő formában lévő Deák Anita duplázott (5-5 pont), a jutalomrúgásokat Pap Helga ezt is szépen berúgta (4 pont).
Az első félidő utolsó percében a csehek szépítettek (21-7).
A második félidő elején Vitéz Georgina a saját megrúgott labdájából 5 pontos célt vitt, majd Huszti Katalin is feliratkozott a pontszerzők listájára és Pap Helga a jutalomrúgást értékesítette.
A csehek nem adták fel egykönnyen, a magyar csapat védelmi hibáját kihasználva újabb 7 pontot szereztek.
Végül Huszti Katalin (5 pont) állította be a végeredményt. A magyar csapat 38-14-re győzött.

2. mérkőzés: Magyarország – Olimpija (Szlovénia)
A gyengébb játékerőt képviselő szlovén lányoknak nem adott esélyt a magyar csapat. A mérkőzés első percében Deák Anita 5 pontos célt vitt, ezután Pap Helga szintén 5 ponttal követte, majd Deák Anita passzolt a jókor érkező Bata Zsófinak, újabb 5 pont.
A magyar lányok ezzel beállították az első félidő eredményét.
A második félidőben a végig remekül játszó Deák Anita célt szerzett, majd Huszti Katalin és Pap Helga (5-5 pont) hozzájárult a 30-0-ás végeredményhez.

Ezzel a győzelemmel a magyar csapat a „B” csoport első helyén végzett, és az elődöntőben az „A” csoport 2. helyezettjével, a Havirovval mérkőzött.

A cseh klubcsapat sem tudta felvenni a versenyt a magyar válogatottal, Huszti Katalin kétszer egymás után a célterületre futott (10 pont), majd Vitéz Georgina az ellenfelet megkerülve a célterületre, a kapu közepébe rakta a labdát (5 pont). Pap Helga mindhárom célt követő jutalomrúgást biztosan berúgta (6 pont). Az első félidő 21-0-lal zárult.
A második félidőben Huszti Katalin két egymást követő gyors célját és Pap Helga értékesített jutalomrúgásait követően 35-0-ra vezetett a magyar csapat.
A csehek nem adták fel, és 5 pontos céljukkal 35-5-re módosították az eredményt. Végül a csereként beálló Sándor Sára céljával 40-5-re nyert nemzeti válogatottunk.
Ezzel a győzelemmel a magyar csapat a döntőben tudhatta magát.

A DÖNTŐ : Magyarország -NADA SPLIT (horvát válogatott -> Európa Bajnokság „A” csoport szereplője):
A kezdeti bizonytalanság után a mérkőzés 2. percében Deák Anita áttörte az ellenfél védővonalát és 50 méteres sprintje után célt szerzett, ezzel 5-0-ra vezetett a magyar csapat, melyet Pap Helga jutalomrúgásával megtoldott két ponttal.
Ezt követően Vitéz Georgina átgázolt három horvát védőn és újabb 5 pontot szerzett (12-0).
Az első félidő utolsó percében a centersor játékmestere, Bata Zsófia passzcselével elküldte a horvát védőt és újabb 5 pontot szerzett, mely jutalomrúgását Pap Helga értékesítette.
Az első félidő végeredménye: 19-0.
A magyar csapat nagy meglepetésére is horvát szurkolótábor bíztatta lányainkat hangos „MAGYAR! MAGYAR!”kiabálással.
Bata Zsófia meg is „örvendeztette” Őket egy újabb magyar céllal. Pap Helga pedig a jutalomrúgást biztosan rúgta a léc fölé.
A mérkőzés utolsó 5 percében a horvát csapat erőre kapott és beszorította a magyar csapatot a saját 22-es vonala mögé.
Ennek meg is lett az eredménye: 5 perc alatt 2 célt (10 pont) vitt a fáradó magyar csapatnak.
Ez a hajrá nem, bizonyult elégnek, végül 26-10-re legyőzte Magyarország a hazai pályán játszó horvát nemzeti csapatot.
Az újjászerveződő magyar női válogatott ezzel megszerezte az első nemzetközi sikerét megelőzve 3 ország válogatottját.

női split 2014 2
női split 2014