Női rugby 9. Magyar Bajnoki cím

bejegyzése
2017. július 28.

2017. június 18-án Tárnokon mérkőztek a női rögbi 8. egyben utolsó fordulóján Fehérvár Rugby Club lányai.

A felnőtt női bajnokság nyitott volt, bár a Fehérvár 39 ponttal vezette a bajnokságot a két ponttal lemaradó Vác előtt, az utolsó forduló mégis kétesélyes volt. A mennyiben egy vereség becsúszik úgy nem sikerül a kilencedik bajnoki címet megszerezni.

1.mérkőzés: Fehérvár Rugby Club – Esztergom 35 – 5. / 17 – 0

A Fehérvári lányok odaszorították az Esztergom csapatát a célterületükhöz, Huszti Katalin és Gyolcsos Mária vezetésével szét passzolták a z ellenfelet, aktív védekezésükkel nem engedték labdához jutni az ellenfelet. Talán mégis! Azzal az egy céllal.

Pontszerzők: Gyolcsos Mária 20. pont, Huszti Katalin 10 pont, Geringer Nikolett 5 pont.

2. mérkőzés: Fehérvár Rugby Club – Tárnok 29 – -14./ 12 – 7.

Ez már keményebb mérkőzés volt, Gyolcsos Mária 7 pont, azonnal kiegyenlített a Tárnok 7 – 7. Gyolcsos Mária hozta kiváló formáját újabb 5 pontos célt szerzett a félidő vége előtt 12 – 7.

A második félidőben még több passzos játékot produkált a fehérvári gárda, előkészítve „sakk – matt helyzetet” produkálva és rutinosan a mezőny leg gyorsabb játékosának passzolták Gy Mária aki még 17 pontot szerzett. Huszti Katalin a végén egy mindenkit elkápráztató céljával fejezte be a mérkőzést.

3. mérkőzés: Fehérvár Rugby Club – Vác 34 – 5.

A tét mérkőzés ami már az első perc után kiderült, hogy ez a Vác nem nyerheti meg a bajnokságot. A fehérvári lányok folytatták okos taktikus játékukat Huszti Katalin kétszer jól indította Gyolcsos Máriát, máris vezet 12 ponttal a csapat. A félidő végén Huszti egy passz csellel elküldte a védőket és maga futott a célterületre 5 pont.

Második félidőt Geringer Nikolett szélen történt elfutásával újabb 5 pont, ezt követően Huszti szerzett 5 pontos célt. Vác kihasználva egy védelmi hibát 5 pontra szépített 27 – 5. Gyolcsos Mária újabb elfutásával 34 – 5. nyert a Fehérvár. A siker kulcsa az sérüléséből felgyógyult Sándor Sára a Fehérvár pillér játékosa.

4. mérkőzés Fehérvár Rugby Club – Medvék Budapest. 50 – 5. / 30 – 0.

A Budapesti Medvék női csapatát Huszti Katalin hozta létre és jelenleg is edzője. Az egy más elleni mérkőzéseken nem játszik a Fehérvár csapatában, hanem a pályaszélén dirigálja az általa felkészített csapatot.

Az FRC csapatának nem okozott gondot a még fiatal rutintalan Medvék csapata. 50 – 5.

A Fehérvár Rugby Club női csapata ezzel a 9. Magyar Bajnoki címet mondhatja magának.

A Bajnoki cím megszerzését követően Huszti Katalin válogatott játékos bejelentette, hogy ezt követően az általa létrehozott Medvék csapatában fog szerepelni, továbbá edzői tevékenységével segíteni azt.

U 16. női bajnokság: már az elutazáskor kiderült, hogy a második helyezett Torpedó csapata nem tudja megnyerni a bajnokságot. A Fehérvári lányok tetemes pontelőnnyel rendelkeznek. Ehhez méltóan is szerepeltek. Már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést Hámori Hanna 10 pontjával és Oláh Dorottya 5. pont. A Torpedó csak 5 pontot tudott szerezni. Első félidő 15 – 5. fehérvári vezetéssel zárult.

Második félidő Nagy Tamara elfutását követően 7 pont 22 – 5. Majd Oláh Dorottya 5 pontos céljával 27. – 5. A mérkőzés Végén a Torpedó szépített 5 pont, végeredmény 27 – 10.

A Fehérvár U 16. női csapata a Tárnok (Kiscicák) csapatát győzte le 50 0. ra

Ezzel megvédte bajnoki címét. Szeptembertől 3 játékos fog szerepelni a női bajnokságban. Nagy Tamara, Hámori Hanna és Geringer Vivien.