Felkészülési mérkőzések: van mit várni a 2013/2014-es bajnoki szezontól

bejegyzése
2013. szeptember 3.

A nyár utolsó napján, augusztus 31-én felkészülési mérkőzést játszott a Fehérvár Rugby Club kadett és junior, valamint NBI-es felnőtt csapata a Battai Bulldogok RK ellen.

Kadett csapatunk győzött a mérkőzésen, ugyanakkor nagyon kevesen vannak, a mérkőzésen mindössze 8-an jelentek meg. Az ellenfél rendkívül sportszerűen, szi…ntén 8 játékossal állt ki a barátságos mérkőzésen. Az FRC vár minden sportolni és egy jó csapathoz tartozni vágyó 14-16 éves srácot! (és mindenki mást is  )

Junior csapatunk fölényesen nyert a Battai Bulldogok ellen, ami nem meglepetés, a fehérvári junior korosztály évek óta komoly játékerőt képvisel a magyar mezőnyben.

Az FRC felnőtt csapata tavaly az NBII-benlett bajnok, így idén egy osztállyal feljebb, az NBI-ben indul el. A felkészülési mérkőzés így kiemelt fontosságú volt az NBI tavalyi bronzérmese, a Battai Fekete Sereg ellen. Nagy meglepetésre egy rendkívül szoros mérkőzésen mindössze 5 ponttal kapott ki Fehérvár. Ez még inkább biztató annak fényében, hogy a mérkőzésen az U20-as válogatott szereplés miatt sem a kapitány, Szabó Gergely, sem pedig Kósa Bálint nem tudott ott lenni. Nélkülözni kellett Horváth Bencét sérülése miatt, valamint Harangozó, Molnár, Békefi és Gáncs is hiányzott a keretből.

A következő, szezon előtti felkészülési mérkőzést szeptember 7-én Vácon játssza az Fehérvár Rugby Club férfi és női csapata.

Székesfehérvár old rugby csapat

Döntő csapatkép