Budapest Exiles – BRU 45–36

bejegyzése
2014. április 1.
Nagyon izgalmas mérkőzésen van túl az Elefántok, a Medvék és a Vadkanok közös projektcsapata a Magyar Kupában, de sajnos nem sikerült megszerezni a győzelmet a zömében külföldiekből álló Exiles ellen múlt szombaton.
Jól indult az első félidő, egy nyolcas indulást követően Szabó céljával és Őrsi jutalomrúgásával 0–7-re vezetett a BRU. Gyorsan érkezett a válasz: rövid id…őn belül már 14–7 volt az állás a hazaiak javára. A félidő második felében Bobrovniczki remek passzát követően Szabó elhúzott a szélen, majd két nyílt tolongás után szintén ő esett a célterületre. Őrsi ismét nem hibázott, így 14–14-re módosult az eredmény. Érett az újabb BRU-cél, de egy rossz passz következtében a hazai csapat tudott újra öt pontot szerezni. A félidő utolsó támadásából még Őrsi értékesített egy büntetőt, így 19–17-es állással vonultak a szünetre a csapatok.
A második félidő már kevésbé szerencsésen indult a vendégek számára, ugyanis az Exiles hamar újabb célt vitt. Szabót egy enyhe agyrázkódás miatt le kellett cserélni, de a cseréje, a Medvéknél játszó, spanyol származású Nathan sem bizonyult ügyetlennek, így egy sok tolongáshullámból felépített akció végén ő tette le a labdát a célterületen. Ezután egy szerencsétlen megmozdulás miatt a vendégek egyik játékosa sárga lapos kiállítással tíz perces pihenőre kényszerült, viszont ezalatt az idő alatt a hazaiaknak három célt is sikerült begyötörniük. A kiegészülés után a BRU játékosai nem adták fel, még Nathannak, és a váci Tímárnak sikerült egy-egy célt elérniük, így alakult ki a 45–36-os végeredmény.
A mérkőzés egészéről elmondható, hogy a BRU játéka mérkőzésről mérkőzésre fejlődik, így a céljaikat megalapozott, sok fázisos támadásokkal érték el. Az egyéni hibák viszont még csiszolásra várnak, ugyanis a hazai csapat ezeket kihasználva tudta végül megszerezni a győzelmet.
A kezdőcsapatban Fehérvárról Antal Benjamin, Bárdfalvi Tamás, Bobrovniczki Péter, Krepsz Áron, Őrsi Dávid (11 pont) és Szabó Gergely (10 pont) kaptak helyet, míg Sopisz Aposztolisz Vaszilisz csereként lépett pályára. A keret további fehérvári tagjai, Nagy Roland, Molnár István és Révfalusi Bálint kisebb-nagyobb sérülések miatt hiányoztak.
A következő mérkőzés április 5-én, szombaton lesz Kecskeméten.
BRU-csapatkép
Szerelik az Exiles játékosát