2013. 10. 13.-án az FRC csapatai egyszerre három helyen mérkőztek meg

bejegyzése
2013. október 18.

Sűrű volt a vasárnap a Fehérvár Rugby Club csapatainak a hétvégén. Pályára léptek a bajnokságban a férfiak, a nők, továbbá a kadet és junior csapatok is. összesen 12 mérkőzést játszottak, ebből mindössze 3 mérkőzést vesztettek.
Vácon a női bajnokság 3. fordulója zajlott.
Fehérvár Rugby Club – Battai Buldogok 50 – 0. / 26 – 0.
Ezen a mérkőzésen mindössze 15 másodperc kellett, hogy az Angliából hazatért Gyolcsos Mária az első 5 pontos célt bevigye Pap Helga a 2 pontos jutalomrúgást biztosan értékesítette 7 -0. A második 5 pontot is Gyolcsos Mária 60 méteres sprintjével vitte 12 – 0.
Egy szép passz sorozatot követően a többszörös válogatott Huszti Katalin törte át az Battaiak védelmi vonalát 5 pont, a jutalom rúgást Pap Helga most sem hibázta el + 2 pont 19 – 0. Az első félidő végén az FRC legfiatalabb játékosa Zólyomi Edit átverekedte magát a Battai védőkön 5 pont + 2 pont Pap Helga. 26 – 0. az első félidő.
Második félidőt ismét Gyolcsos Mária nyitotta 5 pontos céljával, mivel a labdával Mária középre futott így Pap Helgának nem volt nehéz ismét értékesíteni a jutalom rúgást 2 pont
33 – 0. A győzelem biztos tudatában a fehérvári lányok kipróbáltak egy – két C elemet, Huszti Katalin egy svédcsavarral indította a nagy lendülettel érkező Pap Helgát 5 pont és még a jutalom rúgást is érvényesítette 40 – 0. A mérkőzés 6 célját a hosszú kihagyás után visszatért Kaposi Anna vitte 5 pont 45 – 0. Végül Kis Fanni az FRC center játékosa mindenkit le sprintelve újabb 5 pontot szerzett. Végeredmény 50 – 0. A Fehérvár Rugby Club javára. Sajnos a 2012 – 2013. bajnoki évad 2. helyezett csapata nem tanúsított kellő ellenállást.
Fehérvár Rugby Club – Agárdi Angyalok 49 – 0.
Ez a mérkőzés is könnyűnek bizonyult, itt is Gyolcsos Mária vitte az első 5 pontot, majd Pap Helga 2 pontos rúgásával 7 – 0. Huszti Katalin kirobbanó formában minden agárdi leányt lefutott újabb 5 pont, majd Gyolcsos Mária körbe futotta az agárdiakat 5 pont, Pap Helga mindkét jutalom rúgását berúgta + 4 pont Félidő 21 – 0.
A második félidőt Huszti Katalin nyitotta 5 pontos céljával, amit Pap Helga + 2 pont jutalom rúgásával növelte 28 – 0. Egy Kis Fanni elfutásával 5 pont továbbá Pap Helga 2 pontos rúgásával 35 – 0. Megint Huszti Katalin következett 5 pont, Pap Helga 2 pont 42 – 0.
A célesőt Huszti Katalin zárta 5 pont amit Pap Helga ismét érvényesített + 2 pont.
Végeredmény 49 – 0.
Fehérvár Rugby Club – Exiles Budapest. 31 – 0.
Ez a mérkőzés nehezebbnek bizonyult itt már stratégiailag is fel kellet építeni a támadásokat és a védekezést. Az ellenfél zömében jól megtermett Ír lányokból állt, kik inkább “meghalnak” mint sem vereséget szenvednek. A félidő közepéig folyt a legjobb támadási stratégia megtalálása egy kiváló csapatjátéknak köszönhetően Zólyomi Edit futott az ellenfél célterületére 5 pont Pap Helga 2 pont 7 – 0. A második célt a kissé vékonyka, de a sebességét megőrző Kaposi Anna futott el a szélen 5 pont 12 – 0 a félidő végeredménye.
Második félidő:
Huszti Kata páratlan küzdő képességének köszönhetően újabb 5 pont + 2 pont 19 – 0.
Gyolcsos Mária mindeddig csak szervezte a játékot osztotta a labdákat, de most egy passz csellel áttörte a védők vonalát 5 pont. 24 – 0. Huszti Katát ezen a fordulón szinte mégsem lehetett állítani az Exiles sem tudta újabb 5 pont, de ez középre, innen már könnyebb volt a jutalom rúgás Pap Helgának + 2 pont végeredmény 31 – 0 a Fehérvárnak.
A mellékelt fotón jól látszik a hatalmas Exiles játékos Huszti Katalin és Pap Helga próbálja lebirkózni.
A női győzelmek ellenére a Fehérvár Rugby Club várja a női játékosok jelentkezését Minden kedden és pénteken 17 órától a Köfém Rögbi pályán tartandó edzéseire.

További események:
Férfi Pannon Kupa Gödöllő vasárnap okt 13.
A Fehérvár Rugby Club férfi csapata mind a Gyöngyöstől, mind a házigazda Gödöllői Ördögök csapatától kikapott. A csapatnak nélkülöznie kellet a junior játékosokat.

Hetes Magyar Bajnokság Budapest.KAC pálya.

Az Olimpiai rögbi hétfős változatának első bajnoki fordulóját játszotta a Fehérvár Rugby Club kadét csapata. Az első fordulóban a Budapest Hajós, Velence és a Battai Buldogok csapatainak legyőzése után a 2. helyen áll egyedül az Esztergomnak sikerült legyőzni a fehérváriakat a döntőben.
A forduló több helyszínnel – több csapattal zajlik.
Itt lépett pályára a Fehérvár Rugby Club Junior csapata is az első körben az Agárd és a Tatabánya együttesét győzte le, a döntőben a Kecskemét együttesét verte 31 – 12. re.