2016.04.30 – 05.01 Bruno Nemzetközi torna beszámoló

bejegyzése
2016. május 17.

Április 30. május 1. kétnapos nemzetközi rögbi tornán vettek részt a Fehérvár Rugby Club U 12., U 14. csapatai.

A legnagyobb Közép Európai Rögbi tornán Dragon Brnó meghívásos  kupán részt venni dicsőség. Mind a csapatok nagy száma, mind a figyelemre méltó, mely hosszútávra meghatározza az azon résztvevő 12 – 14. éves játékosok későbbi rögbihez méltó hozzá állását. A torna színvonalát jellemzi a megcsörrenő telefon, „fordulj meg látlak az internetes közvetítésen”. A szülők láthatták idehaza gyermekeik mérkőzését élő egyenesben az internetes közvetítésen.

 

A kétnapos rendezvényen az U 12 fehérvári csapat 3 x 4. csoportjából a C csoportban kapott helyet a Tatra Sminchov, Slavia Praha és a Zlin rögbi csapatával. Mind a Tátra, mind a Slavia Praha kiemelkedő játékteljesítményével a Fehérvár Rugby Club ifjai nem tudták felvenni a versenyt, de a Zlin csapatát sikerült legyőzni így csoport 3. ként zárták a  napot. Vasárnap sikerült legyőzni  a Olimpic Rugby Club csapatát, de a helyosztón ismét egy vereség becsúszott, így a Fehérvár Rugby Club 12 éves korosztálya a 11. helyen végzett.

 

U 14. korosztály kétszer öt fős csoportra osztva került megmérettetésre. A Fehérvár Rugby Club játékosai a Slavia Prága, Dragon Brnó, Tatra Prága, és az Olmouc csapatával került egy csoportba. Az első napon három vereséget szenvedett. De láthatóan mérkőzésről mérkőzésre fejlődött játékuk az erős mérkőzések hatására. Másnap még az első mérkőzésüket elvesztették az Olmouc ellen, de a helyosztón nem ott már nullokra 17. – 0. legyőzték a Rugby Club Prága csapatát, így a 9. helyen végeztek.

 

Ebben az erős mezőnyben ahol az előkelő helyeket elfoglaló csapatok utánpótlás nevelése  az európai elithez tartozik, akadémiai rendszerben folynak a képzések várakozáson felüli az elért eredmény mind két korosztály részére. A fokozatos terhelést folytatni kell hasonló erős megmérettetésekkel, ekkor válik ismét nemzetközileg is kiemelkedővé a Fehérvár Rugby Club utánpótlás nevelése.