2016.04.02 Bajnoki mérkőzések – Eredmények

bejegyzése
2016. május 17.

8 meccs és csak egy vereség ez a hétvégi mérlege a Fehérvár Rugby Club csapatainak. Megjött a jó idő több mint kétszáz néző látogatott ki a mérkőzésekre.

Vasárnap 10 órától mérkőzött a női az u 16 női és  csapat a Köfém rögbi pályán. Új idény új játékosokkal. Kiss Viktória, Szabados Katalin, ki az első pályára lépését követően már feliratkozott a pontszerzők listájára. A csapat többi tagja: Geringer Nikolett, Sólyom Beatrix, Zólyomi Edit, Antal Patrícia, Gyolcsos Mária, Jakab Zsuzsanna, Huszti Katalin.

Eredmények: női bajnokság 5. forduló

Fehérvár Rugby Club  – Mladost Zágráb 38 – 5.

Nagyon álmosan kezdett a fehérvári gárda, de esélyt sem hagyva a zágrábi csapatnak végig kézben tartva a mérkőzést, csak egyszer hibázott a védelem, máris egy célt kapott az FRC .

Fehérvár Rugby Club – Fogócska SE 36 – 0.

Ezen a mérkőzésen már kiválóan működött a védelem. A Fogócska csak kergette a fehérvári lányokat, akik ötletes, sziporkázó játékkal örvendeztették meg a nagyszámú közönséget.

Fehérvár Rugby Club – Medvék Budapest. 37 – 0.

Ilyen is ritkán fordul elő, Gyolcsos Mária és Huszti Katalin a válogatott játékosok egyszerre ülnek a  cserepadon! Helyettük a két újonc Kiss Viktória és Szabados Katalin, ki az első bajnoki mérkőzésén máris célt vitt. A mérkőzés mindkét fél számára küzdelmes volt, de eredményes csak a fehérvár volt, ahogy a nagy könyvben megvan írva szét húzni a védelmet és pontot szerezni.

Fehérvár Rugby Club – Királyság SE 42 – 0.

A királyság SE a bajnokság 2. helyezett csapata, most még gyengélkedik. A két nemzetközi szintű játékosa a fehérvárnak kipihenten léphetet ellenük pályára, ez igen jó döntésnek bizonyult Huszti Katalin 5 pontot, Gyolcsos Mária 32 pontot szerzett,  jutalom rúgásból Zólyomi Edit 4 pontot szerzett.

U 16 női bajnokság:

Fehérvár Rugby Club – Szeged 30 – 15.

Fehérvár Rugby Club – Vadmacskák Érd 50 – 20.

Fehérvár Rugby Club – Torpedó  Budapest 40 – 45. Ezen a napon csak ez az egyetlen veresége volt a Fehérvárnak hazai pályán. A tornarendszerű bajnokságban még mindig őrzi  a Fehérvár az U 16 bajnokságban az első helyet.

 

Következett a Fehérvár Rugby Club – Kosok Budapest NBI. bajnoki mérkőzés. Vezette Bőröndi Tamás, ki a Magyar Rögbi szövetség által rendszeresített rádiós összeköttetésben ált a két oldalbíróval, Magyar Viktóriával és Pölöskei Petrával, semmilyen szabálytalanság nem kerülte el a figyelmüket. Nagyon színvonalas játékvezetésben volt része a csapatoknak.

Egy kiváló stratégiával jó fizikummal pályára lépő haza csapatot láthatott a néző közönség. Tavaly még hiányzott a jó fizikumú erős első sor, mára ez nem  probléma, végig uralták a zárt tolongásokat és labdát is szereztek az ellenféltől, amit a gyors center játékosok briliáns játékkal azonnal pontra váltottak. Az első két célt a junior  Kerék Ádám centerjátékos 10 pont vitte, azt követően Katona Balázs szerzett labdát újabb 5 pont. A Kosok válaszolta ugyan 5 – 2 ponttal, de Dezső Dávid a tizenötös rögbiben ritka 60 méteres sprintjét követően 5 ponttal nőtt az FRC előnye. Majd újabb Dezső elfutás után Csörgei István szerzet 5 pontot. Ekkor ismét egy tolongás által szerzett labdával Kerék Ádám megiramodott, meg sem állta a célterületig 5 pont.  Az ellenfél a fehérvári kapu előtt feltámadt és egy büntetőből 5 – 2 pontot szerzett. A mérkőzésen minden lehetséges helyzetből hat jutalom rúgást és egy 3 pontos büntető rúgást érvényesítő Őrsi Dávid 100% nak bizonyult 15 pontot szerzett.

Végeredmény 45. – 14. Győzött a Fehérvár.