FRC- Fekete Sereg Eredmény

bejegyzése
2016. május 17.
Rögbi NB I:
Nagyszerű győzelmet aratott a Fehérvár Rugby Club férfi csapata szombaton a Köfém rögbi pályán. ez ellenfél a Százhalombattai “Fekete Sereg csapata” volt. A Battai csapat a tavalyi Extra Ligás bajnokságban  a 3. helyen végzett. Az FRC jóval fiatalabb csapata nem tisztelte a jóval rutinosabb játékosokat, kiváló de mégis eredményes játékkal örvendeztette meg a jelentős számú szurkoló közönséget (150 fő).
Fehérvár Rugby Club – Fekete Sereg Százhalombatta 31 – 27./14 – 16.
A mérkőzés 10 percében 0 – 5. pontos vezetést szerzett a Batta. A 15. percben egy büntető rúgást követően 3 pont más 0 – 8 vezetett. Antal Benjámin egy “elcsent” labdával és az azt követő 40 méteres sprintjét követően az ellenfél célterületére futott 5 – 8. a jutalom rúgást 2 pont Őrsi Dávid értékesítette, 7 – 8. a huszadik percben Szabó Gergely törte át a Fekete Sereg védő vonalát és 5 pontos célt szerzett, amit Őrsi Dávid 2 pontos jutalom rúgása követett 14 – 11. vezet a Fehérvár. Gyors Battai válasz következett az ellenfél 5 pontos célt szerzett 14 – 16. át vette a vezetést, sőt egy újabb fehérvári hiba következtében büntető rúgással 3 pont tovább növelte az előnyét 14 – 19. az első félidő végeredménye.
Második félidő 3. perc, a Fehérvár jutott büntető rúgáshoz Őrsi révén újabb 3 pont 17 – 19. A saját 22 méteres vonalán belül Dezső Dávid labdát szerzett, mindenki azt hitte, hogy kifogja rúgni, nem ez történt felborítva, kicselezve az ellenfelet újabb 5 pontos célt szerzett 5 pont, amit Őrsi ismét sikeresen értékesített 2 pont 24 – 19. A Battaiak nem adták fel, sokkal rutinosabbak annál, sőt 3 szor annyi válogatott játékossal rendelkeznek mint a fehérváriak, újabb céllal 5 pont növelték az előnyüket és kiegyenlítettek 24 – 24. A fehérváriak ismét lesen voltak a játékvezető büntető rúgást ítélt 3 pont 24 – 27. ismét vezet az ellenfél. Közvetlenül a mérkőzés lefújása előtt Dezső Dávid ismét átgázolt néhány Battái játékoson és újabb 5 pontot szerzett, a jutalom rúgás Őrsi révén most is sikerült, így a Fehérvár 31 – 27. győzelmével eredményesen zárta az őszi bajnokságot, legyőzve az NB I. bajnokságot vezető Fekete Sereg csapatát
Tavaszra már felgyógyulnak keresztszalag sérülésből a csapat húzó emberei Krepsz Áron és Horváth Bence, továbbá további átigazolásokkal kívánja erősíteni tolongását Szontágh Dániel edző.