Súlyemelő Masters FFI női Európa bajnokság

bejegyzése
2017. augusztus 27.

Súlyemelő Masters FFI női Európa bajnokság augusztus 11 – 19. Halmstad Svédország

Két versenyzőt indított a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztálya a Masters Európa bajnokságon Bódis Szabó Katinka és Gyolcsos Ferenc személyében. A verseny helyszíne Halmstad Svédország a Eleiko a világ legjobb súlyemelő eszközeit gyártó cég  otthonában került megrendezésre

Gyolcsos Ferenc szerdán lépett dobogóra az M  55. kategória 105. kg súlycsoportjában.

Szakítás: első fogás 85 kg sikeres, második kísérlet 90 kg sikeres, harmadik fogás 95 kg (országos csúcs) ez is sikeres volt. A szakító gyakorlatok végén a negyedik helyen fejezte be, Patasi Oszkár (Szlovákiai Magyar)  Tolkacsov, Hestmann, Gyolcsos Ferenc csak a negyedik helyen állt.

A lökés gyakorlatoknál a cél a  Hestmann Norvégia leszorítani a dobogóról.

Első lökés gyakorlat 105 kg eredményes, 2. lökés 110 kg ez is sikeresnek bizonyult. Harmadik fogás 116 kg ez új összetett Országos csúcs is egyben szintén sikerült. Azon kevesek közé sikerült bekerülni  akiknek mind a hat gyakorlata sikeresnek bizonyult az Európa Bajnokságon. Ezzel a gyakorlatával felléphetett a dobogó 3. helyére.

  1. Patasi Oszkár Szlovákiai magyar (232 kg összetett eredmény)
  2. Tolkacsov Michael (212 kg összetett eredmény)
  3. Gyolcsos Ferenc Székesfehérvár (211 kg összetett eredmény, országos csúcs)

Bátran mondhatjuk, hogy ez a nap a magyaroké volt.  A verseny végén természetesen nem maradhatott ki a Balti tengeri fürdőzés. Gyolcsos Ferenc bárhol a világon megfürdik legyen az tó vagy folyó ami nincs befagyva. Igaz kissé hűvös arra az időjárás, náluk még a búza is lábon van, most kezdik aratni.

Bódis – Szabó Katinka Szombaton lép dobogóra, neki szurkolhatunk.

Fotó 1 Lipkovics Ágnes:   képen az érmesek az Európa Bajnokságon.

Fotó 2. Lipkovics Ágnes:  Gyolcsos Ferenc szakítás országos csúcsa.