Bódis Szabó Katinka Masters Európa Bajnok.

bejegyzése
2014. november 24.
Bódis Szabó Katinka Masters Európa Bajnok.
Vasárnap Kazincbarcikán rendezték a Masters Női Európa Bajnokságot.
W 35. kategóriában 75 kg súlycsoportban Bódis Szabó Katinka a Fehérvár Rugby Club súlyemelője szerezte meg az Euróba Bajnoki címet.
A versenyen Katinka izgult, hiszen először szerepelt ilyen rangos versenyen. Talán ez is lehetett az oka, hogy 52 kg szakítását követően az 56 kg-os gyakorlatát kétszer is elrontotta.
Lökése viszont kiválóan sikerült, három érvényes gyakorlata volt.  62 kg lökése után 68 kg következett, ezt követően a 72 kg lökése is sikerült. Ez  már egyéni csúcs volt. Összetettben 124 kg teljesített ami harmadosztályú minősítési szint.
Az alig kétéves súlyemelő szakosztály legfényesebb eredménye, ami Bakos Károly vezető edző eredményes munkáját is dicséri.
Nincs pihenő Katinkának, egy hónap múlva Világ Bajnokság Dániában gőzerővel kell készülni. De nincs pihenő a szakosztály vezetésének sem, mert elő kell teremteni a Világ bajnokság anyagi fedezetét is.
További hír: Dolovai Béla szintén részt vesz a Masters Európa Bajnokságon neki szombaton kezdődik Kazincbarcikán a megmérettetése.
Fotó Szabó Péter: Bódis Szabó Katinka 72 kg lökése.
Kati 72 kg lökés