EB előtt: A fehérvári rögbis lányok nemzetközi sikerei

bejegyzése
2017. július 28.

A Ramblin Jesters egy meghívásos alapon működő elit férfi és női hetes rögbi csapat, ami azt jelenti, hogy egy-egy tornára a kontinens és a szigetország legjobb játékosai kerülnek kiválasztásra egy-egy megmérettetésre.

A Ramblin Jesters június 3-án Londonban a ‘Summer Social’ hetes rögbi tornán győzött, a döntőben Skócia ellen 21-7 arányban kerekedtek felül a Fehérvár Rugby Club játékosával, Gyolcsos Máriával a soraikban. A csoportmérkőzéseken és a helyosztókon az angol első osztály csapatait (London Wasps, Saracens, Wooden Spoons. Honey Badgers) győzték le meggyőző fölénnyel.

Eközben Huszti Katalin, a Fehérvár Rugby Club sarkazója, a női válogatott csapatkapitánya egy szintén meghívásos alapon működő alakulatban (MoSisters) bronzérmes lett a Valencia Rugby Festivalon.

Remek előjel ez, hiszen az FRC mindkét kiválósága a június 10-11-én Ostrvavában (Csehország) rendezendő A csoportos Európa-bajnokság első fordulóján vesz részt. A keret tagja még a szintén fehérvári nevelésű, Franciaországban játszó Kiss Fanni is.

“A Fehérvár Rugby Clubban a komoly edzői munkának köszönhetően mindent meg lehet tanulni ahhoz, hogy az ember kiváló játékos legyen. A fizikális és technikai alapok annyira beleivódnak az emberbe, hogy egy magasabb szinten  is gond nélkül felveszi a ritmust” – GyM.

 

Fotó 1.: David Smith a jó szemű edző és Gyolcsos Mária a kupával. – FRC fotó

Fotó 2.: A nyertes csapat balról az ötödik Gyolcsos Mária. – FRC fotó.

háttéranyag (tavalyi interjú: https://tolongasblog.wordpress.com/2016/06/07/interju/)