2016.05.15 NBI Férfi bajnoki FRC – SZEKERCE – Eredmény EZÜST érem!

bejegyzése
2016. május 18.

2016.05.15

(Vasárnap) játszotta NBI. bajnoki mérkőzését a Fehérvár Rugby Club SE férfi csapata a SZEKERCE csapata ellen a Köfém rögbi pályán. Tét a magyar Bajnokság II. helyezése volt!

Már a negyedik percben Szabó Gergely röviden megrúgta a labdát utol is érte 5 pont,  5 – 0. Az FRC javára. Az ellenfél a mérkőzés 10. percében  egy ellenfél által létrehozott nyitott tolongásból szűken elfutott, kiegyenlített 5 – 7.  Rövid ideig tartott az ellenfél öröme, hibázott büntető rúgáshoz jutott a Fehérvár amit Kerék Ádám értékesített 3 pont 8 – 7. Ez volt a mérkőzést eldöntő percek ideje, a Fehérvárnak sikerült az akaratát keresztül vinni, elkezdődött a stratégiai harc. Először az FRC válogatott játékosa Révfalusi Bálint futott a szélen az ellenfél célterületére 5 pont, amit Kerék Ádám szinte lehetetlen szögből, de berúgott + 2 pont 15 – 7. A center sorok kiegyenlített erőviszonyai végett sokat rúgott mindkét csapat a mérkőzés 23. percben Antal Benjámin futott egy jól sikerült rúgásra amelyet értékesített 5 pont, Kerék Ádám + 2 pont berúgott 22 – 7. Egy újabb sok passzos játékot követően ismét Antal Benjámin szerzett 5 pontos célt 27 – 7. Az első félidő végén Szabó Gergely törte fel középen a SZEKERCE védelmét újabb 5 pont, jutalom rúgást Kerék Ádám most sem hibázta el 2 pont 34 – 7. ez maradt az első félidő végeredménye is.

A második félidőt követően Kerék Ádám 50 méteres sprintjét követően újabb fehérvári cél született 5 pont, a jutalom rúgást Szabó Gergely értékesítette 2 pont 41 – 7. A félpályánál lesre futott a SZEKERCE így büntető rúgáshoz jutott a Fehérvár Rugby Club csapata. Mindenki csodálta Kerék Ádám bátorságát, hiszen 48 méterre volt a rögbi kapu. Bizony jól döntött Kerék Ádám, hiszen a rúgása sikerült 3 pont 44 – 7. Ehhez hasonló kiváló rúgó teljesítmény olykor a Világbajnokságokon csodálhatunk meg. Szontág Dániel a férfi csapat edzőjének nem kis gondot okozott a „nagyon hosszú cserepad” hiszen csak 7 játékost cserélhetett a szabályok szerint, sok játékos nem került megmérettetése a mai napon. Szerencsére Antal Benjámin az FRC kiválóságát nem cserélték, így egy jókor érkező passzt követően át verekedte magát az ellenfél védőin és újból 5 pontos célt szerzett, amit Kerék Ádám jutalomrúgása még megtoldott 2 ponttal 54 – 7. Az ellenfél nem adta fel a második félidő lefújása előtt újabb 5 ponttal szépített 54 – 12. A csereként beállt Kerner Krisztián át birkózta  magát a SZEKERCE védőin, 5 pont és beállította az 59 – 12 végeredményt.

Kép: Hídvégi János Gábor

20160515_rugby